Parkanon Urheilukalastajat ry

Parkanon Urheilukalastajat ry on perustettu toukokuussa 1979. Edesmenneen Olli Koiviston kutsumana kokoontui 27 innokasta urheilukalastajaa perustamaan seuraa. Puheenjohtajana hän toimi ansiokkaat 21 vuotta kehittäen seuran toimintaa aktiivisesti. Loppuvuosinaan hän toimi seuramme kunniapuheenjohtajana.

Seuramme perustavassa kokouksessa hyväksyttiin tarkoitukseksi koota parkanolaiset vapaa-ajan kalastajat sekä kalojen ja kalavesien hoitoa harrastavat parkanolaiset mukaan järjestäytyneeseen toimintaan. Seuran toiminta-ajatuksena oli kalavesien hoito ja kalastusmahdollisuuksien kehittäminen sekä kalastuskulttuurin vaaliminen Parkanossa. Syntyi kalastusseura Parkanon Urheilukalastajat ry. Perustamisvuonna 1979 jäseniä oli 79 ja tällä hetkellä jäseniä on noin 270.

Vuonna 1988 saatiin Viinikkajokeen kalastusmahdollisuudet. Perustettiin jokitoimikunta ja siitä lähtien on Viinikkajokea kehitetty määrätietoisesti kalojen istutuksilla sekä jokea ja kalastuspaikkoja kunnostamalla.

PUK:lla on kilpailutoimintaa sekä talvi- että kesäkalastusmuodoissa. Tietyt kilpailut, kuten pilkinnän ja onginnan seuranmestaruuskisat ovat olleet jokavuotinen tapahtuma alusta saakka. Perinteeksi on muodostunut myös eri järvillä järjestettävä viisiosainen Ollin Pytty –kesäongintakisa sekä vuosittainen Paroonin Perhokunkkukilpailu Viinikanjoella elokuun viimeisenä sunnuntaina. Seuramme jäsenistöä osallistuu vuosittain naapuriseurojen kuin myös piirin ja valtakunnantason kilpailuihin.

Järjestämme harraste- ja kerhotoimintaa, kilpailuja, kursseja, kalastusretkiä ja muita tapahtumia monipuolisesti kaikenikäisille Seuran toimintaan kuuluu oleellisesti myös nuorisotoiminta, jonka puitteissa järjestämme nuorisolle kalastukseen liittyviä kerhoja, kursseja, omia nuorisokilpailuja sekä leiritoimintaa. Nuorisotoimintaan kuuluu oleellisesti myös kouluyhteistyö. Käymme kouluilla kertomassa oppilaille kalastusharrastuksesta ja opetamme myös kalankäsittelyä.

Toivomme kaikille antoisia hetkiä tämän luonnonläheisen, monipuolisen ja rentouttavan harrastuksen parissa. – Ja tietenkin kireitä siimoja -